Halbertsma, dhr. dr. F

Halbertsma, dhr. dr. F

  • Functie kinderarts
  • Contact 040 888 8270
  • Aandachtsgebieden spoedeisende kindergeneeskunde, sedatie, goedaardige bloedziekten

Feico Halbertsma werkt sinds 2005 als kinderarts in Máxima MC. Hij is onder andere gespecialiseerd in spoedeisende kindergeneeskunde. “Daarbij is snel handelen vereist. Werkt plan A niet, dan schakel ik over naar plan B. Ik kan in korte tijd veel betekenen voor deze kinderen.”

Halbertsma ziet daarnaast ook kinderen met goedaardige bloedziekten. “Met hen heb ik juist langdurig contact en kan ik een band opbouwen. De combinatie hiertussen maakt mijn werk leuk.”

Naast kinderarts is Halbertsma ook opgeleid tot intensive-care-arts en bergreddingsarts en werkt hij regelmatig in de Himalaya in India. “Gezondheid staat er bij de meeste inwoners niet op de eerste plaats: eten, brandhout en eventueel schoolgeld gaan voor. Daardoor worden kinderen vaak pas naar het ziekenhuis gebracht als de problemen zeer ernstig zijn. Van mij vraagt het om, naast de optimale behandeling, óók te kijken naar de (financiële) gevolgen voor het hele gezin: Family Centered Care dus. Zoals we in MMC ook nastreven. Ik vind het belangrijk om beslissingen over (de behandeling van) het kind samen met de ouders te nemen. Ik sta open voor hun suggesties en ben altijd bereid om mee te denken.”

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

Halbertsma is gepromoveerd op een onderzoek naar kunstmatige beademing bij kinderen op de intensive care. Hij onderzocht hoe de risico’s en complicaties hiervan verkleind kunnen worden.

Artikelen

Nu.nl over promotieonderzoek
Kinderarts in de Himalaya

Werkzaam op de afdeling

Contact