15 maart 2018

Waardegedreven zorg voor patiënten wordt beloond

Het Máxima Oncologisch Centrum (MOC) van Máxima MC is genomineerd voor de internationale Value Based Health Care Prize 2018. Ook het Nederlands Hart Netwerk, een regionaal samenwerkingsverband tussen cardiologen en huisartsen, is kanshebber.

De Value Based Health Care Prize wordt jaarlijks uitgereikt aan Europese initiatieven die een innovatieve en waardegedreven manier van zorg voor patiënten leveren en daarbij streven naar vermindering van kosten.

Het Máxima Oncologisch Centrum is genomineerd voor de bijzondere institutionele aanpak waarbij waardevolle zorg voor alle patiënten met oncologische aandoeningen wordt gecreëerd. Alle medewerkers in het Máxima Oncologisch Centrum hebben het waardevol handelen voor de patiënt op het netvlies staan en handelen naar die gedachte. Samen met hun arts zijn patiënten nauw betrokken bij het bepalen wat voor hen waarde heeft tijdens het behandelproces. Wat patiënten echt de mogelijkheid biedt om mee te denken over de zorg.

Ook het Nederlands Hart Netwerk, een initiatief van onder andere MMC-cardioloog Luc Theunissen, is genomineerd. Cardiologen en huisartsen in de regio Zuidoost-Brabant werken hierbij nauw samen om de aantoonbaar hoogste patiëntwaarde te bieden voor patiënten met een hartaandoening. Door samenwerking, uniformiteit, transparantie en toetsbare kwaliteit van zorg, werken zij aan het aanbieden van de beste zorg tegen de laagste kosten. Het afgelopen jaar zijn hiervan de eerste positieve resultaten aangetoond.

De prijs wordt op 26 april tijdens het Value Based Health Care Prize Event 2018 uitgereikt aan het meest inspirerende initiatief. Daarnaast worden er ook drie Excellence Awards uitgereikt aan zorginitiatieven met een sterke focus op patiëntuitkomsten, samenwerking en kosteneffectiviteit.