3 mei 2019

Informatiebijeenkomst blaaskanker op woensdag 15 mei

Máxima MC en patiëntenvereniging Leven met blaas- of nierkanker houden op woensdag 15 mei een informatiemiddag over blaaskanker. Tijdens deze bijeenkomst in Máxima MC, locatie Veldhoven, komt u meer te weten over de ontwikkelingen op het gebied van blaaskanker en over het leven met kanker. Deze informatiebijeenkomst voor patiënten en naasten wordt gehouden in het kader van de blaaskankermaand.

Tijdens deze patiëntenbijeenkomst krijgt u onder andere informatie en uitleg over de behandeling van blaaskanker in het oncologisch centrum van Máxima MC. Binnen dit centrum werken zorgverleners nauw samen in een multidisciplinair team. Tijdens deze informatiebijeenkomst is er tevens aandacht voor het leven en werken met blaaskanker. Ook is het mogelijk om vragen te stellen.

Programma

13.30 – 14.00 uur Ontvangst en inloop
14.00 – 14.30 uur Leven en werken met blaaskanker door Guus Venderbosch, secretaris Leven met blaas- of nierkanker
14.30 – 15.00 uur Symptomen, oorzaken en vroegtijdige diagnostiek van blaaskanker, door Kevin de Laet, uroloog Máxima MC
15.00 – 15.30 uur Pauze met drankje
15.30 – 16.00 uur Verpleegkundig specialisten: wie zijn ze en wat is hun rol, door Judith de Rooij en Marcel Punte
16.00 – 16.45 uur Blaasverwijdering (radicale cystectomie) via een kijkoperatie: ervaringen sinds 2008, door Laurent Fossion, uroloog Máxima MC

Locatie

Máxima MC, locatie Veldhoven
St. Josephzaal, tweede verdieping (route 258)
De Run 4600
5504 DB Veldhoven

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar secretaris@blaasofnierkanker.nl. Graag vernemen we van u met hoeveel personen u komt.

Blaaskankermaand mei

Met deze informatiebijeenkomst sluiten Máxima MC en patiëntenvereniging Leven met blaas- of nierkanker aan bij de internationale bewustwordingscampagne ‘mei is blaaskankermaand’, die aandacht vraagt voor deze 7e meest voorkomende kankersoort in Nederland.