3 oktober 2022

10.000 euro voor het oncologisch centrum van MMC

Een deel van het team van het MOC neemt bij de afsluiting van de 50/50 challenge dankbaar de cheque in ontvangst van initiatiefneemster Clemence Hurks

Het Máxima Oncologisch Centrum (MOC) heeft een cheque van € 9881,68 in ontvangst genomen van Stichting Gééf om het Leven. Dit geld werd op 2 oktober bij elkaar gesport tijdens de 50/50 challenge, een beweegevenement waarbij deelnemers als duo één of enkele sporten beoefenden, waaronder zwemmen, fietsen, wandelen en hardlopen.

De 50/50 challenge is het initiatief van Clemence Hurks, als patiënt onder behandeling bij het MOC. Zij kreeg circa vijf jaar geleden te horen dat zij kanker had. Tijdens de zware chemokuren heeft mevrouw Hurks keihard gewerkt aan haar conditie en leefstijl. Als voormalig sportinstructrice kwam zij op het idee om ter gelegenheid van haar 50e verjaardag een sportief evenement te organiseren. De 50/50 challenge is hiervan het mooie resultaat.

Geld voor de AYA-lounge

Gééf om het Leven zamelt geld in voor het aanschaffen van beweegapparatuur voor een lounge voor AYA’s (Adolescents and Young Adults), jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 39 jaar met kanker. Lieke Simkens, de oncoloog van mevrouw Hurks en binnen het MOC betrokken bij het AYA project, licht toe: “Onze jongvolwassen patiënten hebben vaak specifieke vragen over de gevolgen van hun ziekte en behandeling voor bijvoorbeeld vruchtbaarheid, werk en relaties. Daarnaast is lotgenotencontact voor hen erg belangrijk. We gaan in ons oncologisch centrum een ruimte inrichten als huiskamer, waar deze doelgroep elkaar kan ontmoeten, zich kan terugtrekken en afleiding kan vinden tijdens de behandeling. Geweldig dat onze patiënten dankzij deze donatie in de lounge ook sportief bezig kunnen zijn. Dit is helemaal in lijn met de focus van MMC op het zo lang mogelijk zo gezond mogelijk houden van onze patiënten, zodat zij het maximale uit hun leven kunnen halen.”

Steun van het MOC

Omdat het MOC dit initiatief van mevrouw Hurks en de inzet van alle deelnemers enorm waardeert, heeft zij op 2 oktober zelf ook met drie teams aan de challenge deelgenomen. In totaal hebben 34 teams zich in Beek en Donk in het zweet gewerkt. Naast het geld dat zij hebben ingezameld, heeft de stichting vele donaties ontvangen van bedrijven en particulieren, die het evenement en het vermelde resultaat mogelijk maakten. Meer informatie over de 50/50 challenge is terug te vinden op de website www.geefomhetleven.nl.