Bakker, mw. dr. C.D.

Bakker, mw. dr. C.D.

  • Functie revalidatiearts
  • Contact 040 888 84 10
  • Aandachtsgebieden revalidatiegeneeskunde, diabetische voet, amputaties, handrevalidatie
  • BIG-nummer 29066942201

Chantal Bakker is revalidatiearts in Máxima MC. “Ik zie patiënten met uiteenlopende klachten. Soms hebben zij een ingrijpende gebeurtenis achter de rug; bijvoorbeeld een ongeluk waardoor een dwarslaesie is ontstaan. Of ze hebben gehoord dat er sprake is van kanker. Bij alle klachten geldt: we werken altijd samen met de patiënt aan zijn of haar eigen revalidatiedoelen.”

De doelen zijn gericht op het (opnieuw) kunnen participeren in de maatschappij, op een manier die past bij de patiënt en zijn of haar beperkingen. “Bijvoorbeeld door weer deel te kunnen nemen aan activiteiten die voor hem of haar belangrijk zijn. De doelen bieden perspectief; de patiënt durft weer vooruit te kijken. Dat maakt het voor mij heel waardevol werk.”

Bakker studeerde zowel bewegingswetenschappen als geneeskunde. “Die twee studies komen samen in mijn werk als revalidatiearts: de technische kant van de studie bewegingswetenschappen – bijvoorbeeld bij het voorschrijven van medische hulpmiddelen – en de brede kennis van ziekten en het menselijk lichaam uit de geneeskunde. Daarnaast werk ik optimaal samen met andere medisch specialisten, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Ik krijg veel mee van hun visies op het vak. Dat is één van de redenen dat ik graag in MMC werk.”

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

Bakker heeft promotieonderzoek uitgevoerd naar het voorspellen van de handfunctie na een beroerte. Zij gebruikte hierbij TMS, een techniek waarmee de elektrische geleiding van het zenuwstelsel gemeten kan worden.

Werkzaam op afdeling

Contact