Porath, mw. dr. M.M.

Porath, mw. dr. M.M.

  • Functie gynaecoloog
  • Contact 040 - 888 83 80
  • Aandachtsgebieden perinatologie, prenatale diagnostiek en meerlingzwangerschap
  • BIG-nummer 29057017401

Martina Porath is sinds 2005 werkzaam als gynaecoloog in Máxima MC. Ze is gespecialiseerd in zwangerschappen, ofwel perinatologie. “Ik mag een vrouw begeleiden tijdens een belangrijke periode in haar leven: de geboorte van haar kind(eren). Ik wil bereiken dat moeder en kind de zwangerschap en bevalling zo gezond mogelijk doorlopen.”

“Ik ben betrokken, luister écht naar de zwangere. Ik zie het als mijn taak om op de hoogte te zijn van alle onderzoek- en behandelmogelijkheden, zodat de vrouw en haar partner een geïnformeerde keuze kunnen maken. Die keus kan dus voor iedereen anders zijn: zorg op maat.”

Porath is onder andere gespecialiseerd in prenatale diagnostiek, zoals de 20-weken echo, echoscopisch onderzoek naar aangeboren afwijkingen, groeiachterstand van de baby en placentaproblemen. “Daarnaast ben ik gericht op innovatie en gedreven om de zorg voor moeder en baby te blijven verbeteren.” Porath is lid van de landelijke werkgroep van gynaecologen, waar landelijke richtlijnen voor de geboortezorg worden opgesteld. Daarnaast is ze bestuurslid van het Verloskundig Samenwerkingsverband Veldhoven (VSV). Binnen dit samenwerkingsverband werken vrijgevestigde verloskundigenpraktijken en MMC samen aan het verbeteren van de geboortezorg in de regio.

Porath spreekt vier talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Aandachtsgebieden

Wetenschappelijk onderzoek

Porath is gepromoveerd op onderzoek naar bewaking van de baby tijdens de bevalling. Daarnaast houdt ze zich bezig met onderzoek binnen het landelijk verloskundig consortium.

Werkzaam op de afdeling

Contact