Maas, dhr. dr. J.W.M.

Maas, dhr. dr. J.W.M.

  • Functie gynaecoloog
  • Contact 040 - 888 83 80
  • Aandachtsgebieden endometriose, fertiliteit, endoscopie, seksuologie

Jacques Maas heeft zijn opleiding tot gynaecoloog gevolgd in Maastricht en Heerlen en heeft zich gespecialiseerd in de voortplantingsgeneeskunde. Daarvoor was hij werkzaam als IVF-arts en arts-onderzoeker in Maastricht Universitair Medisch centrum. Inmiddels is hij al jarenlang gespecialiseerd in de zorg op gebied van endometriose, fertiliteit, endoscopie en seksuologie. Hij is opleider, actief betrokken bij meerdere werkgroepen van de NVOG en is lid van de medische adviesraad van de landelijke Endometriose stichting : Internationaal is hij betrokken bij de ontwikkeling van de Europese endometriose richtlijn.

“Meer dan twintig jaar geleden ben ik gestart met het verrichten van onderzoek naar de ontstaanswijze van endometriose. Ik heb mijn kennis en vaardigheden daarna zodanig uitgebreid dat ik nu in staat ben patiënten met endometriose vanuit verschillende perspectieven te begeleiden en behandelen. Al langere tijd werk ik samen met de Endometriose Stichting. We houden elkaar op de hoogte van wetenschappelijke en organisatorische ontwikkelingen en proberen samen de endometriose zorg in Nederland (en internationaal) op een hoger niveau te tillen.”

Wetenschappelijk onderzoek

Maas heeft promotie onderzoek verricht naar de ontstaanswijze van endometriose. Zijn proefschrift is getiteld: Invasion and angiogenesis in endometriosis, experimental studies in the chick embryo chorioallantoic membrane. Op dit moment begeleidt hij verschillende promovendi op het gebied van endometriose.

Daarnaast participeert hij in verscheidene onderzoeken van het landelijk consortium en in samenwerking met MUMC+ en Open Universiteit op het gebied van fertiliteit, endometriose, algemene gynaecologie en seksuologie.

Werkzaam op de afdeling

Contact

In het nieuws

Podcast waarin Jacques Maas vanaf ongeveer 21 min toelichting geeft over endometriose