Maas, dhr. dr. J.W.M.

Maas, dhr. dr. J.W.M.

  • Functie gynaecoloog
  • Contact 040 - 888 83 80
  • Aandachtsgebieden endometriose, fertiliteit, endoscopie, seksuologie

Sinds 2011 lid van de maatschap gynaecologie

Opleiding
Studie geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht van 1988 tot 1995. In 1995 en 1996 Basiscursus Seksuologie, Postacademisch onderwijs geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Opleiding tot gynaecoloog van 2002-2007 cluster Maastricht. Perifeer opleidingsdeel te Heerlen. In 2007 registratie subspecialisme Voortplantingsgeneeskunde

Werkervaring
IVF-arts in Academisch Ziekenhuis Maastricht. In 2000 en 2001 werkzaam als International Medical Advisor Fertility, NV Organon te Oss. Van 2007 tot en met 2010 staflid Obstetrie en Gynaecologie, Maastricht Universitair Medisch Centrum

Nevenwerkzaamheden
Voorzitter Werkgroep Endometriose NVOG
Lid van de landelijke Cursorisch Onderwijs Commissie voor assistenten in opleiding.
Organisator en tutor jaarlijkse cursus Academie Psychosomatiek Obstetrie en Gynaecologie
Lid Wetenschappelijke Raad Wim Schellekens Stichting.
Opleider

Wetenschappelijk onderzoek
Promotie onderzoek naar de ontstaanswijze van endometriose. Proefschrift: Invasion and angiogenesis in endometriosis, experimental studies in the chick embryo chorioallantoic membrane. Participatie verscheidene onderzoeken van het landelijk consortium en in samenwerking met MUMC+ en Open Universiteit op het gebied van fertiliteit, endometriose, algemene gynaecologie en seksuologie.

Interessegebieden
Endometriose, voortplantingsgeneeskunde, algemeen gynaecologische problematiek, psychosomatiek en seksuologie.

Speciale klinische kennis
Voortplantingsgeneeskunde en endometriose
Werkzaam in het Multidisciplinair Centrum voor Seksuologie (MuCeS) te Veldhoven

Bijzondere vaardigheid
Minimaal invasieve chirurgie

Talen
Nederlands en Engels

Bekkenzorg Máxima
Bekkenzorg Máxima biedt alle zorg voor klachten in en rondom het bekken aan mannen, vrouwen en kinderen. Iedere specialist kijkt vanuit zijn eigen specialisatie naar het probleem van de patiënt, ook ik als gynaecoloog op het gebied van endometriose. Bijna twintig jaar geleden ben ik gestart met het verrichten van onderzoek naar de ontstaanswijze van endometriose. Ik heb mijn kennis en vaardigheden zodanig uitgebreid dat ik nu in staat ben patiënten met endometriose vanuit verschillende perspectieven te begeleiden en behandelen.
De patiënt staat centraal en een vaste groep van specialisten werkt nauw samen om de zorg op de patiënt af te stemmen. Door de korte toegangstijden en korte lijnen binnen Bekkenzorg Máxima sluiten de afspraken met de verschillende specialisten zoveel mogelijk op elkaar aan.
De patiënt weet in een zo kort mogelijke tijd wat er aan de hand is en samen met haar wordt gekeken naar een gepast behandelplan. Bekkenzorg Máxima biedt een unieke kans om de andere specialisten structureel te betrekken bij de endometriose zorg. We kunnen de zorg aanbieden zoals die van een expertisecentrum verwacht mag worden.