Reemst, dhr. P.H.M.

Reemst, dhr. P.H.M.

  • Functie chirurg
  • Contact (040) 888 85 50
  • Aandachtsgebieden laparoscopische darmchirurgie, proctologie, chirurgie bij kinderen, mammachirurgie, hoofd-halschirurgie, (bij)schildklier chirurgie en galblaaschirurgie

Peter Reemst heeft geneeskunde en filosofie gestudeerd in Groningen en Parijs. Voordat hij zijn opleiding tot algemeen chirurg startte werkte hij 3 jaar als tropenarts in Kenya. Hij volgde zijn opleiding tot algemeen chirurg in Deventer en Nijmegen. Hij begon na deze opleiding meteen als chirurg in het Diaconessenhuis in Eindhoven (nu Máxima Medisch Centrum).

In het begin deed Reemst nog veel traumatologie, maar al snel kwam bij hem de focus te liggen op oncologische chirurgie (operaties bij kanker). Tot op de dag van vandaag opereert Reemst mensen met borstkanker en kanker van maag en darm. Daarbij maakt Reemst dikwijls gebruik van de kijkoperatietechniek: dergelijke ingrepen geven minder pijn en littekens voor patiënten. Hij opereert bovendien veel mensen met aandoeningen aan hoofd en hals zoals de schildklier en speekselklieren.

Reemst heeft nog een aantal andere vakinhoudelijke specialisaties: zo opereert hij ook nog kinderen en werkt mee in de traumatologie. Hij heeft bovendien een inhoudelijke rol in de opleiding van co-assistenten en arts-assistenten. “Jonge mensen brengen nieuwe inzichten mee en houden je scherp”, vindt hij.

Internationaal houdt Reemst zich in het kader van de World Health Organization (WHO) en de International federation of Rural Surgery (IFRS) bezig met chirurgie in de tropen. Hij gaat zelf regelmatig naar Afrika om chirurgie op met name het platteland beter te organiseren. “Er is daar nog een hele wereld te winnen” stelt Reemst. “Er zijn enorm veel verkeersslachtoffers, maar er is vooral ook geen systeem om chirurgische programma’s vorm te geven. In die zin is het dus een mooie combinatie van organiseren en doen”, zegt Reemst.

Reemst is lid van de Vereniging voor Oncologische Chirurgie, Nederlandse Vereniging voor Heelkunde en Nederlandse Vereniging voor Kinderchirurgie.