Westgeest, dhr. dr. A.A.A.

Westgeest, dhr. dr. A.A.A.

  • Functie reumatoloog
  • Contact 040 888 56 76
  • Aandachtsgebieden Reumatoïde artritis, psychosociale zorg, opleiding.

Op 1 april 1993 ben ik begonnen als reumatoloog in het Diaconessenhuis Eindhoven. Dit is later overgegaan in Máxima Medisch Centrum.
De chronische zorg voor patiënten, dus het opbouwen van langdurig contact en ‘zorgen voor een heel mens’ spreekt mij enorm aan in het specialisme reumatologie.

Ik heb mijn opleiding tot arts gevolgd in Leiden. Daarna heb ik 6 jaar laboratoriumonderzoek gedaan en ben ik in 1988 gepromoveerd in Nijmegen. Mijn onderzoek is voortgezet en heeft geleid tot de bekende anti-CCP test die inmiddels wereldwijd wordt gebruikt.
Mijn opleiding interne geneeskunde en reumatologie volgde ik in het Sint Maartensgasthuis Venlo, Radboud Nijmegen en uiteindelijk de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

Op dit moment ben ik intensief bezig om de HandScan in het hele zorgproces in te passen. Dit apparaat kan bij patiënten met reumatoïde artritis ontstekingsactiviteit in handen en polsen meten. Een heel interessante ontwikkeling, waarmee we in Eindhoven een wereldprimeur hebben. De ontwikkeling daarvan is het resultaat van intensieve samenwerking met het Eindhovense bedrijf Hemics en de afdeling reumatologie van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

Talen
Nederlands en Engels

Lidmaatschappen van beroepsorganisaties
Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR)
Netherlands Rheumatoid Arthritis Surgical Society
American College of Rheumatology