Rijper, mw. E.A.M.

Rijper, mw. E.A.M.

  • Functie GZ-psycholoog/registerpsycholoog NIP kinder- en jeugd
  • Contact 040 888 92 50
  • Aandachtsgebieden Kinderen en jeugdigen
  • BIG-nummer 09061679425

Ellen Rijper is kinder- en jeugdpsycholoog in Máxima MC. “In de levensloop van mensen vind ik de kinder- en jeugdfase het meest boeiend. Kinderen zijn transparant en hebben nog nauwelijks dubbele agenda’s. Dat maakt het leuk om met ze te werken.”

Rijper ziet kinderen met heel diverse klachten, waarbij er altijd een link is met het lichaam. “Het kan bijvoorbeeld gaan om een chronisch ziek kind, wat moet leren omgaan met (een aspect van) zijn ziekte. Soms is er geen lichamelijke verklaring, maar heeft het kind wel klachten zoals buik- of hoofdpijn. Dan onderzoek ik of er een psychologische verklaring is en welke hulp er nodig is. Ik vind vooral de afwisseling van alle verschillende vraagstukken heel leuk.”

Rijper koos bewust voor een loopbaan in een ziekenhuis. “Als psycholoog kun je natuurlijk ook daarbuiten aan de slag. Ik houd echter van de bedrijvigheid en het onvoorspelbare van een ziekenhuis. Ook het multidisciplinair werken trekt me aan. Kinderen die in het ziekenhuis komen, hebben ieder hun eigen verhaal. Ik zie het als een geschenk dat een deel van hen dit verhaal met mij deelt. Het is dankbaar werk.”

Aandachtsgebieden

Werkzaam op de afdeling

Contact