El Mokayad, dhr. K.

El Mokayad, dhr. K.

  • Functie reumatoloog
  • Contact 040 888 56 76
  • Aandachtsgebieden Echografie en auto-immuun ziekten

Met veel plezier werk ik, Kamal El Mokayad, sinds 2016 als reumatoloog in Máxima MC. Reumatologie spreekt mij aan, omdat het aan de ene kant heel breed is, vanwege de diverse auto-immuunziekten die er onder vallen. Dat zijn ziekten waarbij het lichaam zichzelf als het ware aanvalt. Maar aan de andere kant is het ook specifiek, omdat je je met name richt op gewrichten. Dat maakt iedere dag afwisselend.

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Khartoum in Soedan. Mijn specialisatie reumatologie heb ik in het Medisch spectrum Twente in Enschede en in het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam gedaan. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd in echografie. Toen ik in Enschede werkte, heb ik het echografiespreekuur opgestart. Ook in het Regionaal Reumacentrum ben ik het aanspreekpunt op het gebied van echografie.

Vanwege mijn Arabische achtergrond kan ik zowel op het gebied van taal als op het gebied van culturele aspecten veel betekenen voor patiënten die onder andere een Arabische achtergrond hebben.

Talen

Nederlands, Arabisch, Engels

Lidmaatschappen van beroepsorganisaties

Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR)
Werkgroep Imaging RheumatOlogy in the Netherlands (IRON)