Lichteveld, mw. M.

Lichteveld, mw. M.

  • Functie SEH-arts
  • Contact 040 888 88 11
  • Aandachtsgebieden Spoedeisende Geneeskunde

Marlein Lichteveld studeerde geneeskunde in Utrecht. Vervolgens deed ze twee jaar ervaring op als arts niet in opleiding (ANIOS) in Utrecht bij het St. Antonius Ziekenhuis (voorheen Mesos MC). Gedurende deze twee jaar was ze een half jaar werkzaam bij interne geneeskunde/MDL en stroomde daarna door naar de Spoedeisende Hulp.

Haar opleiding tot Spoedeisende Hulp-arts(SEH-arts) volbracht zij in Máxima MC. Tijdens de opleiding liep ze stage bij alle grote specialismen, zoals de Intensive Care, Interne Geneeskunde, Chirurgie, Cardiologie, Neurologie, Anesthesie en Kindergeneeskunde. Ook liep ze buiten het ziekenhuis mee bij de ambulancedienst en op de huisartsenpost. Zo is ze na haar opleiding in staat om een goede diagnose te stellen en de juiste behandeling in te zetten én heeft ze verschillende afdelingen binnen Máxima MC goed leren kennen.

In februari 2012 startte Lichteveld als Spoedeisende Hulparts in Máxima MC.

“De Spoedeisende Hulp is de mooiste discipline van het ziekenhuis” zegt Lichteveld. “Iedereen,van jong tot oud, komt hier binnen met een hulpvraag . Mensen komen uit zichzelf of worden door de huisarts hiernaartoe verwezen. Als Spoedeisende Hulp-arts ben ik opgeleid om die spoedeisende hulp goed te verlenen.
Het mooie van dit vak is, dat geen dag hetzelfde is. Het gaat van verstuikte enkels tot een acuut hartinfarct. Juist de afwisseling en variatie in het vak boeit mij en ook het teamwork spreekt me aan.”

Lichteveld vervolgt: “Máxima MC is mijn opleidingsziekenhuis, waar ik een groot deel van het vak heb geleerd. Nu is het mijn ambitie om me verder te ontwikkelen als SEH-arts en samen met mijn collega’s het vak en de patiëntenzorg naar een hoger niveau te tillen. Een goede Spoedeisende Hulp is een belangrijk visitekaartje van het ziekenhuis.”

Werkzaam op de afdeling

Spoedeisende Hulp

Contact